Yaşam

Mayalı milföy tarifi, nasıl yapılır?

Mayalı puf böreği vazgeçilmez hamur işlerinden biridir. Sabah kahvaltılarında, çay saatlerinde ve hatta akşam yemeklerinde severek tüketilir.

Mayalı puf böreği Dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Bu noktalara dikkat ederek, maya puf böreğitanımlayabilirsiniz. İşte mayalı milföy yapımında dikkat etmeniz gereken noktalar;



  • Mayalı puf böreğiHamur için kullanacağınız tüm gereçler oda sıcaklığında olmalıdır.
  • Hamuru mayalamak için kuru maya değil yaş maya kullanmalısınız. Hamurunuzun maya kokmaması için paketin yarısını kullanmanız yeterli olacaktır.
  • Hamuru yoğurmak için ısıttığınız süt karışımının sıcaklığı 30 dereceden yüksek olmamalıdır. Aksi takdirde fermantasyon işlemi gerçekleşmeyecektir.
  • Hamuru yoğururken unu kontrollü bir şekilde eklemeniz gerekiyor. Kullanılan undan una su emme oranı değişeceğinden fazla gelebilir.
  • Tereyağı hamuru birbirine yapıştıracağından çok fazla un eklememeye dikkat edin.
  • Börek hamurunuzu mayalanması için oda sıcaklığında yaklaşık 30 dakika bekletin. Ortam çok soğuksa fırını 60 dereceye ısıtın ve kapatın. Mayalandırdığınız hamurları sıcak fırına verin ve mayalanmaya bırakın.
  • Mayalı puf böreğiYemeklerinizi hazırladıktan sonra tepsiye dizin ve tekrar mayalanmasını bekleyin.
  • parlak maya puf böreğiYüzeyi için üzerine süreceğiniz yumurtaya yoğurdu ekleyin.

MAYALI PUF BOT TARİFİ

HAZIRLIK SÜRESİ: 75 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 35 DAKİKA

Mayalı milföy tarifi için malzemeler;

  • 2 yumurta akı,
  • 1 çay kaşığı ılık su,
  • 1 çay kaşığı süt,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 2 yemek kaşığı yoğurt,
  • Yarım paket yaş maya,
  • 3 çay kaşığı şeker,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 75 gram tereyağı (oda sıcaklığında),
  • 9-10 yemek kaşığı un

İç harç için:

  • Maydanoz,
  • Beyaz peynir

Yukarıdaki için;

  • 2 yumurta sarısı,
  • 1 çay kaşığı yoğurt,
  • Susam, çörek otu

  Mayalı puf böreği nasıl tanımlanır?



  • Ilık su, şeker ve mayayı ekleyip iyice karıştırın.
  • Maya eriyince 2 tepeleme yemek kaşığı unu ekleyin ve tekrar karıştırın.
  • Hazırladığınız ön mayayı bir kenara alıp dinlenmeye bırakın.
  • Bu arada süt ve sıvı yağı bir tencereye alıp ılıyana kadar ısıtın.
  • Dinlenen hamura yumurta akı, tuz, yoğurt ve ısıtılmış süt karışımını ekleyin.
  • Homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  • Yavaş yavaş unu ekleyin ve karıştırın.
  • Katılaşan hamurdan kaşıkla alıp yoğurmaya başlayın.
  • Hamur toplanmaya başlayınca tereyağını ekleyin.
  • Yağı elinizle yoğurmaya devam edin.
  • Tereyağı eridiğinde koyulaşacak ve ele yapışmayan bir hamur olacak.
  • Hamur iki katına çıkana kadar oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
  • Maydanozu ince ince kıyın.
  • Beyaz peyniri çok ezmeden ezin.
  • Maydanoz ve beyaz peyniri bir kasede birleştirin.
  • Fırın tepsinize yağlı kağıt serin.
  • Mayalanan hamurdan eşit büyüklükte bezeler oluşturun.
  • Oluşturduğunuz bezeleri elinizle açın ve iç harcı içine koyun.
  • Arzuya göre üzerini kapatıp fırın tepsisine dizin.
  • Tepside mayalanması için üzeri kapalı olarak yaklaşık 20 dakika bekletin.
  • Mayalı puf böreğiFırında pişirdiğiniz ürünler tepside mayalanırken fırını 210 derecede ters çevirin.
  • Yumurta sarısı ve yoğurdu bir kapta güzelce karıştırın.
  • Tepsideki mayalanan çöreklerin üzerine yayın.
  • Üzerine çörek otu ve susam serpip sıcak fırına verin.
  • Yaklaşık 35 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu